Edmunds: drie slimme manieren om uit uw autolease te komen

Lacie Romano, een inwoner van Los Angeles, moet betalen voor een auto die ze niet langer nodig heeft. Zoals veel Amerikanen is haar situatie op zijn kop gezet door de pandemie. “Ik heb een Lexus NX 300 uit 2019 gehuurd voordat de pandemie begon, maar ik rijd er nu maar een paar keer per week in”, zei Romano. “Ik vind mijn Lexus echt leuk, maar de maandelijkse betalingen zijn moeilijk te rechtvaardigen.” Wat moeten mensen in deze situatie doen?

 

Op het eerste gezicht is het niet moeilijk om uit een autolease te komen. Een typische leaseovereenkomst bevat instructies voor het beëindigen of vroegtijdig beëindigen. Het zijn de mogelijke financiële sancties die het probleem vormen. Het minimaliseren van deze financiële gevolgen is essentieel.

 

Bepaal om te beginnen waarom u uit uw huurovereenkomst wilt stappen. U bevindt zich misschien in een financiële situatie die vergelijkbaar is met die van Romano, of misschien wilt u weg omdat uw voertuig niet langer aan uw behoeften of wensen voldoet. lease vergelijker kan online bekeken worden.

 

 

VERKOOP UW GEHUURDE VOERTUIG

Overweeg deze methode als u uw voertuig niet meer nodig heeft of de betalingen niet kunt verantwoorden. De financiële impact is afhankelijk van: a) de restwaarde van uw voertuig; b) de werkelijke marktwaarde; en c) hoeveel betalingen er nog over zijn op uw lease.

 

De restwaarde, die wordt vermeld in uw leasecontract en wordt vastgesteld door de financiële onderneming, is een schatting van hoeveel het voertuig waard zal zijn als de lease afloopt. Het dient ook als de aankoopprijs van uw voertuig, mocht u ervoor kiezen om het aan het einde van uw leaseovereenkomst te kopen. elektrische auto private leasen is nu bij vele bedrijven mogelijk.

 

De werkelijke of geschatte marktwaarde is een actuele schatting en in wezen het antwoord op: “Hoeveel is mijn auto waard?” U kunt het verkrijgen door de gegevens van uw voertuig in te voeren op sites zoals Edmunds of door uw voertuig naar een dealer te brengen. U kunt ook online contante aanbiedingen krijgen van landelijke dealers zoals CarMaxe.

 

Deze methode kan een beetje ingewikkeld lijken omdat uw leaseauto technisch eigendom is van uw financieringsmaatschappij. Jij bent niet echt degene die het verkoopt. Maar in wezen koopt de dealer het voertuig namens u om het later met winst te verkopen.

 

Mocht u ervoor kiezen om dit te doen, dan zit u nog steeds op de haak voor de restwaarde en eventuele resterende betalingen of vergoedingen op uw leasecontract minus het aankoopgeld dat de dealer u geeft. Doorgaans zal de financiële impact kleiner zijn naarmate u dichter bij het einde van uw leaseovereenkomst komt.

 

Maar in het geval van Romano’s Lexus is het einde van de huurovereenkomst een eind weg en is de geschatte marktwaarde niet hoog genoeg om van een verkoop een financieel haalbare optie te maken.

 

RUIL HET IN VOOR EEN ANDER VOERTUIG

Deze methode is vergelijkbaar met onze eerste. U verkoopt uw ​​voertuig nog steeds aan een dealer. Maar in plaats van weg te lopen, ruilt u het in voor een ander voertuig als een nieuwe lease of aankoop. Overweeg deze route te volgen als uw huidige leaseauto niet werkt. Misschien begin je een gezin en heb je bijvoorbeeld een grotere auto nodig, of misschien wil je echt een nieuwe auto die net is uitgekomen.

 

Hier zijn dezelfde financiële overwegingen van toepassing. Maar om de financiële klap te verlengen, kan de dealer al het geld dat u verschuldigd bent, in de maandelijkse betalingen van de nieuwe auto laten rollen. Houd er rekening mee dat uw betalingen hoger zullen zijn. En als u de auto financiert, staat u waarschijnlijk “ondersteboven”, wat betekent dat u meer aan de lening verschuldigd bent dan de nieuwe auto waard is.

 

Ruil of ruil uw lease

Bij de meeste leasecontracten kan een andere persoon een leaseovereenkomst overnemen. Er zijn een paar websites, zoals leasetrader.com en swapalease.com, die fungeren als tussenpersoon om leaseverkopers in contact te brengen met mensen die een leaseovereenkomst willen aangaan. In abstracto vraag je iemand: “Hé, wil je mijn leasebetalingen overnemen en mijn auto krijgen?”

 

Deze leasites rekenen wel een vergoeding. Bovendien kunnen leasemaatschappijen een vergoeding vragen om het krediet van een aanvrager te beheren en de lease over te dragen. De persoon die de huurovereenkomst op zich neemt, draagt ​​het grootste deel van de kosten, hoewel in sommige gevallen de huurovereenkomst bepaalt dat de verkoper enige aansprakelijkheid na de overdracht behoudt.

 

Als verkoper van een lease-overeenkomst is het belangrijk om uw voertuig op deze handelswebsites te laten opvallen. Het kan zijn dat u wat extra geld moet inleggen als stimulans. Kopers zijn doorgaans op zoek naar de beste deal. Het helpt om uw voertuig in goede staat te hebben en ook onder de kilometerstand van de lease-overeenkomst.

 

Het volgen van deze route kost wat moeite en geld vooraf, maar is waarschijnlijk de beste optie voor mensen die nog vele maanden op hun huurcontract staan. Romano biedt momenteel haar Lexus aan voor een huurruil.

 

EDMUNDS ZEGT:

 

Er is geen pijnloze manier om een ​​huurovereenkomst te beëindigen. Het is tenslotte een contract. Maar het kiezen van een van deze voorgestelde opties is veel beter dan het in gebreke blijven van uw betalingen.