Cryptocurrency-handel weerhoudt mensen ervan om fulltime banen te zoeken

De 559.000 banen die de VS in mei hebben toegevoegd, blijven economen voor de gek houden, die 675.000 toevoegingen voor de maand en 1 miljoen toevoegingen een maand eerder hadden voorspeld naarmate de economie zich herstelt. Ze hebben verklaringen naar voren gebracht van een gebrek aan kinderopvang tot aanhoudende COVID-gerelateerde veiligheidsproblemen. Nu kan een andere boosdoener aan de lijst worden toegevoegd: sommige potentiële werknemers blijven in plaats daarvan thuis met het verhandelen van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

 

 

“Ze trekken terug op de uren die ze willen werken op basis van wat er op de cryptomarkt gebeurt”, vertelde Irina Novoselsky, CEO van vacaturesite CareerBuilder, aan Yahoo Finance Live. “Ze verdienen bijverdienste en willen niet langer fulltime uren vullen.” Tron koers voorspelling is positief.

 

De meeste cryptocurrencies zijn dit jaar ver van hun hoogtepunt af. Bitcoin (BTC-USD), de bekendste, bereikte medio april een record van bijna $ 64.000 voordat het de afgelopen dagen dichter bij $ 35.000 handelde. Dat gezegd hebbende, het is dit jaar nog steeds meer dan 20% gestegen. En de deelname aan de activaklasse groeit, met een recent rapport waaruit blijkt dat 21,2 miljoen Amerikanen – 14% van de volwassen bevolking – cryptocurrencies bezitten.

 

Handel in crypto

 

Natuurlijk is cryptohandel – of aandelenhandel – niet de enige factor die werknemers thuis houdt. Novoselsky noemde ook het feit dat veel scholen nog steeds niet fulltime, persoonlijk zijn, en het idee dat sommige mensen hun huidige baan behouden terwijl ze plannen maken om bijvoorbeeld naar steden te verhuizen.

 

Dan zijn er de Amerikanen die besloten hebben nooit meer aan het werk te gaan.

 

“Er is een hele generatie die het personeel voortijdig heeft verlaten. Pre-COVID hadden we een personeelsbestand van vijf generaties, en we zien een van de generaties die bijna met pensioen gaat, die zegt: ‘Ik ga gewoon niet meedoen’,” aldus Novoselski.

 

Toename vraag naar werknemers

De vraag naar werknemers heeft de vacatures op CareerBuilder naar een recordhoogte gestuurd, zei ze. Werkgevers gebruiken niet alleen hogere lonen om werknemers aan te trekken. Ze zijn meer dan ooit bereid om mensen die van loopbaan willen veranderen om te scholen. Chainlink verwachting prijs is gestegen.

 

Achtentachtig procent van de door CareerBuilder ondervraagde wervingsmanagers zei dat ze kandidaten inhuren die over sterke soft skills beschikken en hen jobspecifieke training geven. Dat is vergeleken met 62% slechts twee jaar geleden die nog nooit een kandidaat had aangenomen die niet al over de vereiste vaardigheden beschikte.

 

Dat wordt gedreven door noodzaak: “De grootste populatie kandidaten die banen invullen, zijn eigenlijk switchers, mensen die tegenwoordig banen hebben die op zoek zijn naar een ander soort kans”, zei Novoselsky.

 

De banengegevens van juni worden op 2 juli vrijgegeven.