Bitcoin heeft moeite om te herstellen na het grootste wekelijkse prijsverlies sinds september

De prijzen daalden met 6% in de zeven dagen tot 17 januari, een wekelijkse daling sinds de eerste week van september.

 

Bitcoin is maandag slechts licht gestegen na de grootste wekelijkse daling in meer dan vier maanden.

 

Op het moment van drukken handelt de cryptocurrency 0,2% hoger op de dag in de buurt van $ 35.838, volgens CoinDesk 20-gegevens. De prijzen daalden met 6% in de zeven dagen tot 17 januari, een wekelijkse daling sinds de eerste week van september. welke cryptocoins kopen op de markt.

 

 

Bitcoin kreeg een week geleden een pak slaag en daalde in een paar uur tijd van $ 40.000 naar $ 30.305, voornamelijk als gevolg van zware verkopen op de spotmarkt. De cryptocurrency besteedde de rest van de week aan het verminderen van verliezen en testte op een gegeven moment $ 40.000 voordat hij de week (zondag, UTC) eindigde met iets minder dan $ 36.000.

 

Het snelle herstel van $ 30.305 te midden van de aanhoudende accumulatie door walvissen schetst een optimistisch beeld op langere termijn. De optiemarkt is ook bevooroordeeld bullish, met de call-optie van $ 52.000 op 29 januari die de afgelopen dagen een goede vraag heeft aangetrokken.

 

Het kan echter te vroeg zijn om een ​​einde te maken aan de bull-market-correctie, aangezien de cryptocurrency nog steeds vastzit in een smaller wordend prijsbereik of driehoekspatroon op de uurgrafiek, aldus Parick Heusser, hoofd van de handel bij het in Zwitserland gevestigde Crypto Finance. AG.

 

Een beweging boven het bovenste uiteinde van het driehoekspatroon zou een doorbraak bevestigen en een voortzetting van de bredere opwaartse trend impliceren.

 

Volgens Heusser zou een rally naar een nieuwe recordhoogte van meer dan $ 41.962 echter een meer geloofwaardig bewijs zijn van een heropleving van de stier. Dat hangt af van het tempo van de institutionele instroom, zeiden strategen bij JPMorgan vrijdag in een notitie. Litecoin koers voorspelling is gestegen.

 

“De stroom naar de Grayscale Bitcoin Trust zou de komende dagen en weken waarschijnlijk het tempo van $ 100 miljoen per dag moeten aanhouden om zo’n uitbraak [meer dan $ 40.000] te laten plaatsvinden”, schreven de strategen.

 

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste beursgenoteerde crypto-investeringsfonds, is afgelopen dinsdag heropend na een pauze van een maand. Sindsdien heeft het vertrouwen volgens de op Twitter gebaseerde GBTC Bitcoin Tracker minstens 4.700 BTC verzameld. Als dat klopt, is dat $ 171 miljoen aan aankopen in zes dagen – aanzienlijk minder dan het vereiste dagelijkse gemiddelde van $ 100 miljoen van JPMorgan.

 

Grayscale is eigendom van Digital Currency Group, het moederbedrijf van CoinDesk.

 

De wereldwijde aandelenmarkten handelen maandag op een zwakke toon, terwijl de Amerikaanse dollar terrein wint ten opzichte van grote valuta. De sterkere dollar zou de prijs van bitcoin kunnen schaden, zoals vorige week besproken.

 

Een mogelijke uitsplitsing van de driehoek zou de weg kunnen banen voor een nieuwe test van het dieptepunt van de afgelopen week van $ 30.305. Volgens handelaar en analist Nick Cote is $ 28.500 de belangrijkste ondersteuning, die, als deze wordt overschreden, tot intense verkoopdruk kan leiden.